Carrie de musical

De musical
Gebaseerd op het boek van Stephen King ging Carrie de musical in 1988 voor het eerst in première. Het script, geschreven door Lawrence D. Cohen en de muziek van Michael Gore en liedteksten van Dean Pitchford, kreeg in 2012 een nieuw jasje. De nieuwe versie is vertaald door Matthijs Vandekinderen en Ruben Vanden Broucke.

Het verhaal
Alles wat ze doet is fout. Alles wat ze zegt wordt niet gehoord. Alles waar ze in gelooft wordt belachelijk gemaakt door haar klasgenoten. Alles wat ze doet moet goedgekeurd zijn door God. Dag in dag uit wordt Carrie White ermee geconfronteerd dat ze volgens haar klasgenoten anders is: ze heeft een streng gelovige opvoeding gehad en mag van haar moeder niet veel alledaagse dingen. Als Carrie op een dag voor het eerst ongesteld wordt na de gymles, ontploft de bom. Onder leiding van het populaire meisje Chris Hargensen wordt ze bekogeld met tampons en uitgescholden. De beledigingen worden erger en erger. Dan knapt er iets. Letterlijk.

Foto: Susanne van der Grinten
Als Carrie thuis komt bij haar streng gelovige moeder en vertelt dat ze ongesteld is, draaft haar moeder door en vertelt ze dat Carrie vervloekt is. Carrie heeft gezondigd en draagt daarom de Vloek van het Bloed. Ze sluit haar kind op in de bidkast en bidt dat het weggaat. Eenmaal terug op school moeten alle meisjes van gymjuf miss Gardner hun excuses aanbieden aan Carrie. De meeste meiden doen dat, behalve Chris. Miss Gardner vindt het gedrag van Chris niet kunnen en zegt dat ze niet maar naar het gala mag. Sue Snell, die zich ontzettend schuldig voelt over haar gedrag tijdens de vorige gymles, wil het graag goedmaken met Carrie. Maar wat ze ook probeert, het lukt haar niet. Dan komt ze op het idee om haar vriendje Tommy te vragen of hij met Carrie naar het gala wil gaan. Niet alleen Sue vraagt haar vriendje om een gunst, ook Chris heeft hulp van haar vriendje Billy nodig. Samen plannen zij wraak op Carrie.

In de aanloop naar het gala komt Carrie er meer en meer achter wie ze is. Ondertussen worden de plannen voor het gala gesmeed: dates worden gevraagd, jurken worden gekocht en… varkens worden geslacht…

De cast
De getalenteerde cast van Carrie de musical bestaat uit:
Tessa Aerts, Lino Aerts, Sten Grimberg, Sanne Maters, Robert Keder, Paul Zuidberg, Nicole Fuchs, Millanie Reynders, Martine van der Meijden, Lucas Fransman, Kylie Gijsen, Jill Greijn, Fieke Engels, Ellen Denessen, Dani Ruijten, Laura Hendrikx, Kiki Nabben, Elske Schevelier, Janina de Brito Figueiredo en Eileen Bosch.