5e EDITIE AMA'S OVERTREFT VOORGAANDE JAREN

12-07-2019

Er is geen officieel overzicht van hoeveel amateur musicalproducties er elk jaar worden gespeeld, maar we weten wel dat er elk jaar meer producties worden aangemeld voor het Amateur Musical Awards Gala. Dit jaar is een recordaantal van 81 producties aangemeld! 

Over een kleine twee maanden weten we welke van deze 81 producties een of meerdere nominaties hebben ontvangen. De genomineerden zullen tijdens het Amateur Musical Awards Gala gevraagd worden een fragment van hun prestatie te laten zien en horen. De organisatie verwacht dit jaar weer meer dan 250 genomineerden op het toneel te mogen ontvangen. Er is geen musicalavond in Nederland waar zo veel musicals en uitvoerenden te zien zijn. 

We starten de kaartverkoop dit jaar NA de bekendmaking van de genomineerden, maar voor de echte die-hard-fans die ZEKER willen zijn van een kaartje, hebben we nu al 200 earlybird tickets beschikbaar gesteld. Deze eersterangskaarten zijn geplaceerd in het vak bij de genomineerden, de uitreikers en andere prominente gasten. Bijna de helft van deze kaarten is NU al verkocht. 

Het 5e Amateur Musical Awards Gala zal dit jaar nóg meer een feest zijn voor ALLE musicalamateurs van Nederland, waarbij wordt stilgestaan bij alle producties die zich dit jaar hebben aangemeld. We zijn enorm trots dat er in Nederland zo veel passie is voor musical!

Stichting Amateur Musical Nederland kent dit jaar de Amateur Musical Awards toe in de categorieën:

Beste Musical Comedy
Beste Musical Drama
Beste Nieuwe Musical
Beste Ensemble prestatie

Beste Vrouwelijke Hoofdrol Comedy
Beste Vrouwelijke Hoofdrol Drama
Beste Mannelijke Hoofdrol Comedy
Beste Mannelijke Hoofdrol Drama

Beste Vrouwelijke Bijrol Comedy
Beste Vrouwelijke Bijrol Drama
Beste Mannelijke Bijrol Comedy
Beste Mannelijke Bijrol Drama

Beste Vormgeving/Toneelbeeld
Beste Poster
Vrijwilliger van het jaar

De Pia Douwes Special Talent Award

Terug naar het overzicht