Over ons

INITIATIEFNEMERS
Bernd Duenk
Bernd is oprichter en artistiek & zakelijk leider van Amsterdam Musical. Bernd voert de regie in de producties en is artistiek eindverantwoordelijk. Spel-, zang- en bewegingslessen worden in de eerste plaats door hem gegeven.

Na de vooropleiding voor de Theateracademie in Maastricht, studeerde Bernd in Utrecht Theaterwetenschappen, met als specialisatie opera-dramaturgie. Sinds 1996 heeft hij zangles van Lydia Grégoire in Amsterdam. Vanaf 2001 wordt Bernd ook gecoacht door dirigent Hans Lamers. Hij volgde als zanger diverse masterclasses, o.a. bij Marco Bakker, Winfried Maczewski, Carol Wilson en Hans Nieuwenhuis.

Bernd speelde o.a. de hoofdrol in de Engelstalige productie Betrayal, in Nederland en Groot-Brittannië. Hij werkte als regisseur bij theatergroep Speer in Utrecht en begeleidde daar ook het cabaretduo MCW. Vanaf begin 2000 specialiseerde Bernd zich meer en meer als musicalregisseur. Tussen 2000 en 2008 was hij de vaste musicalregisseur bij Stichting Crea in Amsterdam. In 2007 startte hij zijn eigen bedrijf, Amsterdam Musical.

Bernd verzorgde o.a. de regie van de avondvullende voorstellingen Anything Goes, Cabaret, Candide, Cats, Chicago, A Chorus Line, Les Misérables, Into the Woods, Santa Lingua, Sweeney Todd, Hoeren&Helden Heksen&Heiligen, Rent, Nine, Pal Joey, Hair, Amsterdam Musical Night 1 & 2, Blood Brothers, Parade en Company. Daarnaast heeft Bernd ook grote selecties uit o.a. Avenue Q, Miss Saigon, West Side Story, Wicked en Wonderful Town uitgevoerd. Ook in het klassieke repertoire heeft Bernd de nodige ervaring opgedaan. Zo verzorgde hij de (aanvullende) regie voor Le Nozze Di Figaro, Die Zauberflöte, Nabucco, Soeur Angelica, La Bohème, Dido & Aeneas, Louisa Miller en Carmen. Hij werkte in seizoen 2010/2011 als regie-assistent voor Pierre Audi, de artistiek regisseur van de Nederlandse Opera. Voor deze productie van Monteverdi’s l’Orfeo was hij tevens voorstellingsleider.

Guido van Gend
Guido begon in 1999 bij Endemol als runner bij ‘t Zonnetje In Huis met John en Johnny Kraaijkamp. Daarna deed hij o.a. de productie voor tv-programma’s als Ron Brandsteder’s De Kans Van Je Leven, Onderweg Naar Morgen, Staatsloterij Muziekland, Link!, Domino Day 2001, Star Academy en Postcodeloterij 1 Tegen 100.

In 2002 maakte Guido een uitstap naar theater en ging hij aan de slag als assistent company manager bij Joop van den Ende Theaterproducties, voor de Nederlandse productie 3 Musketiers De Hitmusical. Hierna keerde Guido weer terug bij televisie en werkte bij diverse producenten aan programma’s als De Erfenis, Bestemming Nederland, Reportage, Eneco Stralend Nederland, SBS Meldkamer, Keyzer & De Boer Advocaten, Samen, Sponsorloterij Superbal en De Slimste met Linda de Mol.

In 2006 maakte Guido de overstap naar de AVRO. Hier deed hij de productie voor KunstQuest en Museumbende en was hij verantwoordelijk voor de productie van het Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carré. Hierna maakte hij het succesvolle jeugdprogramma Do-Re-Wie?, de zoektocht naar de nieuwe Von-Trapp-kinderen voor de musical The Sound of Music van V&V Entertainment.

De afgelopen jaren werkte Guido aan programma's als Supernick, de Allerslechtste Chauffeur van Nederlandde Zapp Kids Top 20, Het Geheim van de Meester, Sterren Houden Huis, Het Italiaanse Dorp: Ollolai en 6 Inside, met Albert Verlinde en Jan Versteegh.

Bestuur stichting Amateur Musical Nederland

Voor de realisatie van het gala, maar ook voor de ontwikkeling van toekomstige projecten voor de Nederlandse musicalamateurs, worden Guido en Bernd ondersteund door stichting Amateur Musical Nederland. De bestuursleden zijn niet alleen enthousiaste mensen die het inititatief ondersteunen, maar ook zelf een connectie hebben met de (amateur) musicalwereld. 

Per 1 april 2019 heeft een wisseling van de wacht plaatsgevonden in het bestuur. We hebben na 5 jaar afscheid genomen van penningmeester Barry Beckers. Hij was vanaf de eerste dag betrokken bij het gala en is mede verantwoordelijk voor de uiteindelijke totstandkoming van de AMA's.  Ook Robert Guijt die eerst vanuit zijn rol als adjunct directeur DeLaMar Theater en later als bestuurslid betrokken was, heeft afscheid genomen. Robert stond aan de wieg van het gala door als eerste enthousiasteling zich, met ondersteuning van het DeLaMar Theater, aan het evenement te verbinden. Na zijn vertrek bij het DeLaMar is hij zijn eigen bedrijf begonnen in Hostmanship. Helaas hebben we ook afscheid moeten nemen van voorzitter Thys van den Brule en bestuurslid Kees Hogetoorn. We zullen hun passie voor het musicaltheater missen en we wensen de mannen veel succes.

Het nieuwe bestuur zal zich actiever gaan inzetten voor de projecten van stichting Amateur Musical Nederland en meer een uitvoerende rol krijgen in de ontwikkeling hiervan. Voor deze nieuwe koers zijn we op zoek gegaan naar mensen die al een actieve rol in het amateur-musical-wereldje hadden en gewend zijn om naast hun werk met amateurmusical bezig te zijn. We zijn dan ook blij dat we jullie nu onze nieuwe bestuursleden kunnen voorstellen.

9d82ca4c-db51-464d-b514-4f29dd87c29e.jpg
Van links naar rechts: Antal , Margot, Rogier, Tzoe-Inn en Carlo

Rogier Havelaar (voorzitter)
Rogier Havelaar (1984) is in het dagelijks leven werkzaam als directeur Stadslogistiek bij PostNL. Hij woont in Amsterdam met vriend, zoon en hond. In 2004 kwam Rogier bij het studenten songfestival in Tilburg in contact met amateur musicalfreaks. En sindsdien is hij er zelf ook één. Bij Studentenmusicalvereniging On Stage Tilburg speelde hij in diverse producties rollen als Marius (La vie Perdu), Dr. Plum (Cluedo) en Roger (Rent).

De musicalliefde was nog lang niet over, dus na zijn verhuizing naar Amsterdam speelde Bobby, Tony, Jezus, Cliff en Emmet bij Amsterdam Musical. MetCompany (2014) stond hij voor het eerst op de planken bij de AMA’s (nominatie beste musical). Rogier was afgelopen jaren ook te zien in producties van de Maatjes als Oliver in Love Story en Bobby (AMA nominatie beste mannelijke hoofdrol in 2017) in A man of no importance.  Afgelopen jaren was Rogier backstage actief bij het Amateur Musical Awards Gala.

Rogier: “Amateur Musical heeft alles. Het is liefde, het is passie, het is vriendschap en het geeft diepgang en voldoening. Stichting Amateurmusical Nederland heeft alles in zich om deze o zo mooie hobby in Nederland te versterken. Door verenigingen aan elkaar te koppelen, van elkaars voorstellingen te genieten en door amateurs op een Groots en Meeslepend gala te laten shinen. Daar werk ik graag aan mee!”

Antal Roos (secretaris)
Antal Roos (1987) staat vier dagen in de week voor de klas om Engels te leren aan de leerlingen van het Gymnasium Celeanum in Zwolle en is daar tevens zangrepetitor en productieassistent bij de schoolmusical.

Tijdens haar studententijd kwam ze via Crea terecht bij Amsterdam Musical. Daar versterkte zij het ensemble in meerdere stukken (Chess, Parade, Anything Goes) en vertolkte ze de rol van Amber in Hairspray en Vivienne in Legally Blonde. In 2016 speelde ze met drie vriendinnen een eigen muziektheater voorstelling genaamd Tuurlijk Loes.

Momenteel is Antal actief bij de Stadsgehoorzaal Kampen, die elk jaar in samenwerking met Vuur&Vlam Producties een voorstelling op de bühne brengt en waarmee ze vorig jaar een AMA won voor ‘beste ensemble’ (Footloose).

“Nederland heeft een ijzersterkte amateur musicalscene, die dankzij de Amateur Musical Awards nog zichtbaarder is geworden. Mijn medespelers uit Kampen heb ik zes jaar geleden bij het eerste gala al zien stralen en mede dankzij die ervaring speel ik daar nu zelf. Ik hoop bij Stichting Amateur Musical Nederland een actieve rol te gaan spelen in het samenbrengen van mensen en talenten, zodat er meer interactie ontstaat tussen de verenigingen en we nog meer spelers én publiek blij kunnen maken met mooie amateur producties.”

Tzoe-Inn Chiam (penningmeester)
Tzoe-Inn [tjoe-ien] Chiam is 40 jaar en werkt in de financiële dienstverlening, maar is bezig met een transitie richting het projectmatig werken in de IT.

Zij heeft in 2011 haar eerste stapjes in de amateur musical wereld gezet en is nooit meer vertrokken. Zo heeft ze onder andere een Chinees gespeeld in een amateurproductie van Anything Goes en heeft ze de rol van Enid Hoopes mogen spelen in een amateurproductie van Legally Blonde.

Zelf heeft ze twee keer meegedaan en opgetreden tijdens het Amateur Musical Awards Gala en is ze één keer op tijd geweest om een kaartje voor in de zaal te bemachtigen.

“De warmte en het enthousiasme achter de schermen. De spanning die er bij iedereen is, bij zowel de genomineerden als bij de vrijwilligers en de professionals. Maar ook de warmhartige en gespannen energie in het publiek. Het zijn allemaal fantastische ervaringen geweest en ik voel mij vereerd om hier op deze wijze mijn steentje aan bij te mogen dragen en op die manier een aandeel heb in het mogelijk maken van deze ervaring!”

Carlo van Munster (bestuurslid)
Carlo van Munster (1985) is in het dagelijks leven werkzaam als theaterprogrammeur bij cultureel studentencentrum CREA in zijn woonplaats Amsterdam. Na enige jaren te hebben gezongen in cafés en op feesten en partijen maakte hij in 2014 zijn musicaldebuut als Pontius Pilatus in Jesus Christ Superstar bij Amsterdam Musical en als Peter in Company bij Studenten Toneelvereniging Amsterdam (STA!). Daarna mocht hij onder meer nog Mickey spelen in Blood Brothers bij musicalvereniging DOS, Max von Mayerling in Sunset Boulevard (Amsterdam Musical) en was hij ensemble in de nationaal tourende voorstelling Peter Pan, het echte verhaal van het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) waarmee hij in 2016 de Award voor Beste Nieuwe Musical won voor Kenau.

Carlo: "Of je nou in de zaal zit, achter de schermen werkt of op het podium staat; bij amateurtheater spat het plezier en de onderlinge liefde voor de voorstelling van het podium af. In 2016 mocht ik in de green room backstage de magie van de AMA's ervaren; geen afgunst maar elkaar louter toi toi toi wensen en het elkaar gunnen. Want waar we ook vandaan komen en hoe verschillend we ook zijn, hetgeen ons bindt is de onvoorwaardelijke liefde voor musical en ik vind het een eer dat ik vanuit het bestuur mijn steentje mag bijdragen aan het pareltje dat de AMA's heet.

Margot Oudshoorn (bestuurslid)
Margot heeft als traffic manager bij het interne magazine van ABN AMRO gewerkt. Daarnaast was zij betrokken bij het jaarlijkse Nieuwjaarscabaret van de bank; een muzikale voorstelling voor en door medewerkers. Binnen het organiserende kernteam was zij jarenlang verantwoordelijk voor de portefeuille Productie. Het werken achter de schermen bij amateurtheater bleef trekken, vandaar dat Margot sinds 2015 haar plek gevonden heeft binnen het bestuur van de Stichting Amateur Musical Awards, eerst als secretaris en vanaf dit jaar als algemeen bestuurslid. Daarnaast blijft Margot namens de stichting ook het contactpersoon voor alle (!) amateurs in Nederland.